Doe meer met een whiteboard

Krijtbord, whiteboard of digibord; veel van deze borden zijn te gebruiken met magnetische voorwerpen. Toch wordt deze mogelijkheid maar beperkt benut. Natuurlijk, met magneetjes wordt van alles op het bord gehangen. Superhandig, maar in dit blog presenteren we een aantal producten waarmee je nog veel educatiever gebruik kunt maken van je bord!

Zo bestaan er magnetische bordhaken. Hiermee kun je nog eenvoudiger iets tijdelijk ophangen aan je bord. Of wat dacht je van magnetische leestekens. In groot formaat oefenen met o.a. aanhalingstekens, komma’s en punten. Net nieuw is de magnetische optelmachine. Laat de gekleurde knikkers in de trechter vallen en lees de optelsom af.

De magnetische knikkerbaan gaat nog een stapje verder. Deze delen kun je eenvoudig vastklikken op het bord. Hoe steiler de baan, hoe sneller de knikker gaat. Lukt het de kinderen om de knikker precies in het bakje te laten vallen? Met de 14 korte, lange en golvende baandelen wordt het whiteboard opeens een fascinerende knikkerbaan! Bekijk de demovideo hieronder.

Is jouw bord niet te gebruiken met magneten? Voor een paar tientjes koop je bij diverse leveranciers al een whiteboard van behoorlijk formaat. Handig voor in een speel-leerhoek of bij een instructietafel.

Meer whiteboard producten